HÁZIREND

Kedves Vendégeink!

A szállás lefoglalásával minden vendég elfogadja a Hengermalom Kúria házirendjét. 

Bejelentkezés/Kijelentkezés: 

A szállást érkezés napján 14.00-tól lehet elfoglalni. Amennyiben lehetősége van rá, kérjük tájékoztasson érkezésének várható időpontjáról, telefonon vagy emailben.

Távozás napján a szálláshelyet 10.00-ig kérjük elhagyni. Hosszabbításra a foglalások függvényében van lehetőség, előzetes egyeztetés alapján.

Szállásunkon kulcs felvevő/leadó box is működik, mivel előfordulhat, hogy nem tudunk megjelenni az érkezés/távozás időpontjában,erről minden esetben tájékoztatni fogjuk Önöket, illetve a rendszer használatáról. 

Dohányzás:

A vendégházban és dézsafürdőben a dohányzás TILOS! A vendégház területén három dohányzásra kijelölt hely található (veranda, hátsó terasz, dézsafürdő környéke) ezért megkérjük a dohányzó vendégeinket, hogy csikkeket az itt található hamutartókba helyezzék el. 

Vendégház és udvar zárása:

Eltávozáskor és éjszakára kérjük a kaput és a vendégház bejáratait kulcsra zárni, illetve megkérjük kedves vendégeinket, hogy minden esetben zárják el a csapokat, kapcsolják le a villanyokat és csukják be az ablakokat.

Távozáskor kérjük a kulcsokat adják át a szállásadónak, előzetes egyeztetés alapján. A kulcsok elvesztéséből adódó károk a vendéget terhelik.

Takarítás:

A tartózkodásuk alatt kérjük ügyeljenek a rendre és a tisztaságra a vendégház egész területén,amelyhez minden eszközt biztosítunk. Távozáskor kérjük, hogy ne hagyjanak mosatlant és rendetlenséget maguk után. 7 napon túli foglalás esetén a szállásadó köteles tiszta ágyneműhuzatot és törölközőket biztosítani.

Szemét elhelyezése, gyűjtése:

Kérjük vendégeinket, hogy a vendégház területén ne szemeteljenek. A hulladékgyűjtés szelektíven történik, ezért kérjük, hogy a vendégház elé kihelyezett fém kukába helyezzék a papír, műanyag és fém hulladékot, továbbá az üvegeket tegyék a kuka melletti ládába. A háztartási hulladékot a konyhába kihelyezett kukába gyűjtsék.

Étkezés:

A vendégház konyhája teljeskörűen felszerelt, akár egy otthoni háztartás. Illetve gondoltunk a kisebbekre is, így számukra is biztosított az etetőszék, előke, műanyag pohár és tányérkészlet evőeszközökkel. Az étkezésről a vendégek maguk gondoskodnak. Elektromos főzőlap, villanytűzhely, mikrohullámú sütő, vízforraló, kávéfőző, mosogatógép található konyhában. 

Kérjük a vendégház hálószobáiban ne étkezzenek. 

Berendezési tárgyak használata:

Kérjük a berendezési tárgyak rendeltetésszerű használatát. A vendégház berendezését és felszerelését, beleértve a törölközőket, plédeket, ágyneműt a házból kivinni tilos! A vendégház berendezése a szállásadó ízlését tükrözi, ezért megkérjük vendégeinket, hogy a bútorokat ne rendezzék át. Esetleges károk okozása esetén, az ebből fakadó költségeket a vendéggel kifizettetjük.

Kérjük, hogy jelezzék, ha valamely használati eszköz meghibásodik, hogy mielőbb kijavíthassuk azt.

Dézsa használata:

A dézsafürdőnél található egy arra vonatkozó házirend. Kérjük vendégeinket ennek mindenkori betartására. Kérjük ügyeljenek a dézsafürdő és annak környezetének tisztaságára. A dézsafürdőben okozott károkat a vendég köteles megtéríteni. A dézsafürdőt minden esetben jelezzék, hogy kívánják-e használni, mivel a felfűtési ideje több óra. A dézsa használati díja egyszeri 5.000Ft. 

Fűtés/Cserépkályha használata:

A Cserépkályháknál található egy arra vonatkozó használati útmutató. A cserépkályhákban kizárólag az előre kikészített fával szabad fűteni. A cserépkályhák nem megfelelő használatából adódó károkért a vendég köteles felelősséget vállalni. A cserépkályhák mellett a házban központi gázfűtés üzemel, amely télen 22 fokra van beállítva.

Tűzrakás, bográcsolás:

A vendégház területén csak a kijelölt tűzrakó helyen lehet tüzet rakni a tűzvédelmi szabályok betartása mellett. Biztosítunk bográcsot, állványt, továbbá a tüzifát is. Kérjük vendégeinket, hogy mindig győződjenek meg arról, hogy a tüzet megfelelően eloltották, illetve gondoskodjanak a szemét összeszedéséről. A vendégház rendelkezik grillsütővel is, amely használatára a teraszon van lehetőség. Ehhez szükséges eszközöket Önöknek kell biztosítani.

Talált tárgyak

A vendégházban felejtett tárgyakat a szállásadó 14 napig őrzi. A visszaküldés postai úton történik, amelyet előzetes emailes egyeztetés előz meg, annak érdekében, hogy az elveszett tárgy biztosan a tulajdonosához kerüljön vissza. A postai szolgáltatást a vendég köteles előre kifizetni, csak így áll módunkban a visszaküldés.

Egyéb:

A vendégházban hagyott személyes tárgyakért,értékekért felelősséget nem vállalunk.

A vendégházban kizárólag a megszálló vendégek tartózkodhatnak. Látogatók fogadása nem engedélyezett.

Kérjük vendégeinket, hogy tartsák tiszteletben az ott lakók nyugalmát, hangos tevékenységekkel ne zavarják őket.

Amennyiben a vendégházban tartózkodás alatt, a vendégházzal kapcsolatban, bármilyen probléma felmerül, kérjük, haladéktalanul értesítse arról a szállásadót.

A vendégházba két elsősegély doboz található. Baleset vagy súlyos személyi sérülés esetén kérjük azonnal hívja a mentőket, és kérjük értesítse a szállásadót.

A szállás területén okozott kárt a károkozó vagy annak törvényes képviselője köteles megtéríteni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a tulajdonosnak nem áll módjában felelősséget vállalni és kártérítést fizetni az önhibáján kívül történt eseményekből eredő károkért (pl. természeti csapás, jégeső, tűz, áramszünet, stb.).

A szállásadónak joga van, hogy a nem beszámítható állapotban lévő illetve megbotránkoztató viselkedést mutató vendégeket nem fogadja és a házirendet be nem tartó vendégeket a vendégházból azonnal eltávolítja.

A vendégház területén megfigyelő kamerarendszer működik, amely kizárólag a vendégház körüli külső területet figyeli,továbbá a kapu bejárót a vendégek biztonsága érdekében. A bejáratnál erre jelző tábla hívja fel a figyelmet.

HENGERMALOM KÚRIA
  • Szécsény, Kassai út 62.
  • +36 30 311 1731
  • hengermalom.kuria@gmail.com
LETÖLTHETŐ DOKUMENTUMOK